2016. október 5., szerda

Hogyan készítsük fel új légzőautomatánkat a merülésre



1. Ellenőrizzük az első lépcső összes csatlakozóját, minden portban kell lennie tömlőnek, vagy vakdugónak kellőképpen meghúzva. Vizsgáljuk meg a második lépcső házának, illetve a kilélegzett levegő terelőburkolatának rögzítését, és nézzük meg a csutora rögzítését is. Ez utóbbi esetében jó ötlet lehet az enyhén szappanos vízben történő átmosás.

2. Szereljük fel az első lépcsőt egy palackra, majd tekerjük be az elsődleges második lépcső és az oktopusz tömlőjét a jobb oldalunkra eső alacsony nyomású csatlakozóhelyekre úgy, hogy a kívánt tömlőelrendezést kapjuk. Járjunk el hasonlóan a búvármellény inflátor, illetve szárazruha inflátortömlővel a bal oldalon, végül csatlakoztassuk a nyomásmérő tömlőjét a nagynyomású (HP) portba.

3. Miután az összes tömlőt meghúztuk, óvatosan nyissuk meg a palackot. Nyomjuk meg a pótadagoló gombját és ellenőrizzük a szabályozók működését (pl. Venturi kapcsoló, légzésellenállás,). Próbáljuk ki a légzést mindkét második lépcsővel, hogy meggyőződjünk róla minden rendesen működik.

4. Szemrevételezzük a műanyag reduktorházakat és a tömlőket is hogy nincs-e rajtuk esetleg valamilyen sérülés, repedés, illetve ellenőrizzük a csutorák épségét.

5. Szereljük le az automatát a palackról és tegyük fel a porvédő sapkát a helyére. Próbáljunk most belélegezni a második lépcsőkből, egy rövid időre tartsuk meg a vákuumot. Akkor jó ha egyáltalán nem, vagy csak minimális mennyiségű levegő jön.

[ScubaDiving]


Légzőautomatát keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat ITT >>

Kapcsolódó címkék:
#légzőautomata, #tippek, #karbantartás


Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése