2017. május 21., vasárnap

Hogyan készítsük fel új búvármellényünket a merülésre


Mielőtt az új búvármellényt használatba vennénk érdemes pár egyszerű lépést előre megtenni azért, hogy ne a merülés helyszínén érjen minket a meglepetés.

1. Állítsuk be a széles derékherveder belső hosszát úgy, hogy felvéve, amikor a tépőzár biztosan fog elől a hason, akkor legfeljebb egy tenyérnyi maradjon szabadon a végéből. Ha olyan mellényünk van, amelyiknél a keskeny szegycsont heveder magassága is állítható, keressünk neki olyan pozíciót ami kényelmes és nincs útban más felszerelésének sem. 

2. Fűzzük be a palackhevedereket és rögzítsük a mellényt egy palackra. Állítsuk be a csat és a gumibetétet helyzetét úgy, hogy a csat leszorításakor az ne gyűrűdjön a csat alá. 

3. Nyissuk ki a palackszelepet és töltsük fel a mellényt levegővel teljesen, ezzel ellenőrizve az inflátor működését és az esetleges szivárgást. Nyissuk meg a leeresztőszelepeket és győződjünk meg a megfelelő működésről.

4. Merüljünk vele, akár csak medencében is. Igazából csakis így ismerkedhetünk meg az új dzsekettünk egyedi jellemzőivel, viselkedésével és használatával. 

5. Súlyintegrált modell esetén érdemes előre begyakorolni a súlyzsebek gyors rögzítéséhez, illetve oldásához szükséges testhelyzetet és mozdulatokat is. 



Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése