2019. január 25., péntek

2019-es Cressi újdonságok


A márka rajongóinak ezúttal sem kell csalódniuk, hiszen 2019-ben számos újdonsággal jelentkezik a Cressi, közöttük egy-két meglepetés csemegével is. 

Kezdjük mindjárt a búvárkomputerekkel. A karóra méretű Neon, nevéhez hűen, hétféle élénk színvariációban tündökölhet. A kompakt méretű kétgombos műszer ultravékony kialakítású, energiatakarékos működésű, erős tokozása 120 méteres mélységig vízálló. Szoftvere 4 különböző búvár üzemmódot tud (levegő/ nitrox/ szabadtüdős/ mélységmérő), a nitroxból egyazon merülésen két különböző keveréket is kezel. Az újdonság Neon búvárkomputer igényes, ütésálló tartóban érkezik. 

Cressi NEON karóra búvárkomputer (Green)


A Michelangelo a legújabb prémium komputer modell, egyben az olasz gyártó normál méretű csúcsmodellje, jól olvasható nagy kontrasztú kijelzővel. A prémium érzetet attraktív fém óragyűrű erősíti, melynek alsó felén kapott helyet az egyetlen kezelőgomb. A kijelzőt keretező gyűrű az ezüstös fémhatású szín mellett rézhatású (copper) is lehet, ami elég vagány kinézetet ad a komputernek. Belül a jelenlegi legjobb, energiatakarékos processzor dolgozik, a szoftver pedig itt is 4 üzemmódot tud (levegő/ nitrox/ szabadtüdős/ mélységmérő), nitrox-ból kétféle keveréket is O2 99%-ig. Az új Michelangelo búvárkomputernek nemcsak a menürendszere felhasználóbarát, de az elemet is szerszám nélkül, egyszerűen cserélhetjük benne.

Cressi MICHELANGELO búvárkomputer (Copper)


Az idei év nagy meglepetése a Digi 2 konzol. Ez egy olyan újszerű megközelítésű palacknyomás- és mélységmérő műszer, ami figyeli a búvár levegőfelhasználását is. A kézbe simuló egység hátulról megvilágított kijelzője kiválóan olvasható, a számok kellően nagyok. A palackra történő hagyományos (HP tömlős) csatlakoztatás után automatikusan bekapcsol, nincsenek gombok, nem kell kalibrálni. Merülés közben az aktuális palacknyomás mellett azt is látjuk, hogy még mennyi ideig elég a levegőnk, továbbá a merülési mélységet és időt, valamint a vízhőmérsékletet. 

Cressi DIGI 2 digitális konzol

Figyelemreméltó, hogy a Digi 2 saját okos tárolódobozába történő visszahelyezésekor elemkímélő hibernált állapotba kapcsol, amivel az elemélettartam akár az 1000 merült órát is elérheti. A Digi 2 konzol hat színben lesz kapható, a legnagyobb meglepetés pedig az ára, ami a gyártó ígérete szerint a legolcsóbb komputer alá lesz belőve.

Az új kompterekhez új interfész és mobilalkalmazás érkezett. A BT interfész Bluetooth és USB technológiával kompatibilis, előbbi Android és IOS rendszerű, utóbbi Windows/Mac operációs rendszerre készült. A komputerek csatlakoztatása az új interfészekkel gyerekjáték, melyből két különböző méret is rendelkezésre áll. A kisebbik a karóra sorozat Neon/Cartesio/Goa komputer modellekhez, a nagyobbik pedig a Michelangelo-hoz jó. A merülési adatokat letöltés után a szintén új Cressi App mobilalkalmazással tudjuk naplózni és részletesebben elemezni. 

Cressi App mobilalkalmazás (IOS/Android)


A Cressi új, belépőszintű technikai légzőautomata modellje a Compact Pro/T10-SC Cromo, amit kifejezetten extrém körülményekhez (pl. hideg, jeges vagy szennyezett vízhez) és mélyebb merülésekhez terveztek. Kompakt méretei miatt a repülővel sokat utazó haladó búvárok kedvence lehet. Az első lépcső 4 db LP csatlakozója mellett 2 db HP port kapott helyet, ezek egyikére mehet a szárazruha tömlője. A szerkezetet egy speciális kamra (Seal chamber) hermetikusan zárja el a külvilágtól, mely megoldása nemcsak a szennyeződéseket, de a hideget is távol tartja a belső alkatrészektől, ezzel fagymentesíti

Cressi T10-SC Cromo első lépcső DIN és INT csatlakozóval

A második lépcső kicsi és könnyű, hosszabb időn át sem fárasztó szájban tartani. Házának különleges hővezető anyaga a külső környezetbe vezeti a hideg levegőt, ami az elfagyás kockázatát csökkenti. Pótadagológombja nagyméretű, üzemeltetése egyszerű, az előlapon kialakított perforációs mintázat pedig nemcsak jól mutat, de az úszás közbeni véletlenszerű levegőadagolást is gátolja. A szokásos dive/pre-dive kapcsoló a ház tetejére került, könnyen forgatható, még vastagabb kesztyűben sem okoz gondot a kezelése. Az új légzőautomata kombináció EN 250/2000 hidegvizes szabványminősítéssel rendelkezik. 

Cressi COMPACT PRO / T10-SC Cromo reduktor


A Scorpion a gyártó legfrissebb hátlebegtetős dzsekettje, amely az új tervezésű háttámla-hevederzetnek köszönhet szuperkönnyű és tényleg nagyon kényelmes lett. A mellény érdekessége, hogy az integrált súlyrendszer (Lock-Aid) súlyzsebeit nem a szokásos helyre a tárolózsebek alá, hanem hátrébb tették, amivel nagyobb lett a búvár mozgásszabadsága, illetve mivel a súlypont hátrébb került stabilabb a merülő testhelyzet is. A Scorpion oldalsó cipzáros zsebei elegendő hellyel szolgálnak a tartalék felszereléseknek, vagy akár az extra súlyoknak. A vállpántok alsó bekötési pontja a jobb pozíció érdekében hátrébb került, és a rögzítését sem varrással, hanem D-gyűrűvel oldották meg, amely így adaptív illeszkedést, ezen keresztül pedig kényelmesebb viseletet eredményez. Ezek miatt az új búvármellény bármilyen testalkathoz jól passzol, tökéletesen uniszex modell lett. 

Cressi SCORPION búvármellény


A búvárruháknál megújult a középkategória modulos összeállítása, amely a beszédes Fast elnevezéssel, új színekben és új technikai megoldásokkal kerül idén forgalomba. Búvárruha összeállítás, tehát nem egy konkrét modellről, hanem több darabból áll modulos rendszerről van szó, ami széles vízhőmérséklet tartomány melletti felhasználást tesz lehetővé (akár már 10°C-tól). Így a 3, 5, vagy 7 mm vastagságú neoprén oevrálok kiegészíthetők önálló csuklyás felsővel és/vagy külön csuklyával, melyeket külön-külön lehet megvásárolni. 

Cressi FAST 5 mm búvárruha + Shell felső + Standard csuklya

Az overálok közös jellemzője a rugalmas neoprén anyag (100% High Strech Conception), a háton függőlegesen elhelyezett erős YKK cipzárok alatt futó széles vízszivárgást gátló betét (Water Stop System), valamint az új tervezésű és nagy kopásállóságú Tatex térdbetétek. Új megoldás a mandzsetták belső oldalán elhelyezett tömítőgyűrű, ami egyszerűsége mellett igen hatékony a belül lévő víz cserélődésének megakadályozásában. A nyakrészen is további finomításokat láthatunk, egyrészt a nagyobb kényelemhez 120°-os anatómiai kialakítást alkalmaztak, másfelől a tépőzáras záróbetétet szélesebb és magasabb lett, amivel a hideg víz beszivárgást minimalizálták ezen a kényes ponton. A vastagabb 7 mm-es modell karjain és a lábszárakon lágyabb anyagot (Ultrasoft Neoprene) használnak a könnyebb mozgás érdekében. A 7 mm és 5 mm vastagságú overál fekete/szürke színösszeállítású, előbbit kék, utóbbit sárga színű díszítő betétek dobják fel. A 3 mm-es overál alapszíne ezzel szemben óceánkék, ami kifejezetten frissnek hat a fekete modellek között. 

Cressi Fast 3 mm búvárruha megújult nyakrésze


A búvármaszkokhoz is új prémium modellel érkezett Zeus elnevezéssel, ami kompakt méreteivel nemcsak a készülékes, de a szabadtüdős búvárok ideális társa is lehet a víz alatt. Az új modell felvonultatja mindazt a technológia fejlődést és újítást, amit a Cressi megvalósított maszk témában az elmúlt évtizedek során. Így a Zeus is integrált kertet technológiával (IDF) készül, amely lehetővé teszi, hogy a szilikon szoknyát a lencse keretéhez csatlakoztassa a görbületi folytonosság jelentős megszakítása nélkül. A megoldás kisebb méretet eredményez, ami nemcsak kisebb ellenállást jelent a víz alatt, de közelebb is engedi a szemeket az üveghez, amivel nő a búvár látótere. További előny, hogy a kisebb belső térfogat egyszerűbb víztelenítést és kevesebb maszk mögötti egyenlítést igényel lemerülés közben. 

Cressi integrált keret technológia (IDF) 

A Zeus maszk szoknyája 100% csúcsminőségű szilikonból készül, csillogásmentes matt bevonatának leginkább a víz alatti fotósok fognak örülni, mert ez kevésbé zavarja a víz alatti élőlényeket. A teljes biztonságot nyújtó hőkezelt üveglencsék lefelé döntöttek, a búvár így különösebb erőlködés nélkül tud végigtekinteni saját magán és a felszerelésén. A szintén saját szabadalom pára-stop rendszer (Fog-Stop System) is bekerült az új maszkba. A megoldás lényege az orrzseb belső peremén alkalmazott speciális membrán, ami gátat képez az orron keresztül kilélegzett levegőnek, és ami így nem tud a lencséken páraként lecsapódni. A finombeállítású maszkpánt csatja rugalmas (gyakorlatilag törhetetlen), gombja nagyméretű, még kesztyűben is könnyű beállítani a megfelelő hosszt. A Zeus nyolcféle színváltozatban érkezik, és akár irídium lencsés, UV szűrős modellt is választhatunk magunknak. 

Cressi ZEUS maszk (Black/Gold) 


Az új felszereléseket a Cressi hivatalos partnerhálózatában lehet majd megtalálni.

Az újdonságokat bemutató írásunk ezúttal is szubjektív válogatás, ezek mellet jócskán akad még új felszerelés, de szerettünk volna nektek is hagyni a felfedezés öröméből valamit. Mint minden évben, úgy most is számos modellt frissítettek, újragondoltak, illetve új színekkel is találkozunk minden termékvonalon. Reméljük mindenki megtalálja a számára ideális Cressi felszerelést a 2019-es modellévben is. 




Búvárfelszerelést keresel? Nézd meg a teljes kínálatot itt >>

Cressi 2019-es katalógus innen letölthető >>


Kapcsolódó címkék:
#bemutató

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése