2022. december 8., csütörtök

Környezetbarát jövőkép: Cressi és fenntarthatóság


A tervezett elavulás meghatározása szerint “olyan fogyasztási cikkek gyártásának politikája, amelyek gyorsan elavulnak és ezért cserét igényelnek, amit a tervezés gyakori megváltoztatásával, a pótalkatrészek szállításának megszüntetésével és a nem tartós anyagok használatával érnek el.” A gyártók olyan termékeket terveznek, amelyek meghatározott rövid élettartammal rendelkeznek, így hosszú távú értékesítési volument generálnak azáltal, hogy az ügyfeleket ismételt vásárlásra kényszerítik. Azok a vállalatok amelyek ezt a stratégiát alkalmazzák a profitot jobban értékelik mint az ügyfelekkel való kapcsolatukat. Ami még rosszabb, túlságosan kiaknázzák a bolygó természeti erőforrásait és környezeti károkat okoznak.

Ezt a hozzáállást a Cressi nem osztja, ugyanis ez évente több millió tonna hulladékot termel és nem szolgálja a fogyasztók érdekeit sem. A Cressi hisz abban, hogy igenis lehetnek olyan dolgok amelyek hosszú ideig tartósak maradhatnak, ezért a fenntartható innovációt környezetbarát termékek és szolgáltatások előállításával támogatja.

Természetesen nem minden esetben van értelme örökre megtartani a búvárfelszerelést. Új innovációk születnek, amelyek még biztonságosabbá és élvezetesebbé teszik a búvárkodást, vagy valaki új ismereteket sajátít el, így már mélyebbre vagy hidegebb vízben is merül, és a felszerelésének is meg kell felelnie az új körülményeknek. A Cressi-nél minden innováció egy újabb lépés a búvárkodás jövőjének irányába, kiváló minőségű felszerelések gyártása révén. A Cressi a fenntarthatóság és a környezettudatos gyártás mellett az újrahasznosított műanyag csomagolások használatában ugyancsak elkötelezett.

Valójában a Cressi annyira magabiztos gyártási folyamataiban és termékei anyagminőségében, hogy az előírásoknál hosszabb időszakra is kiterjesztette garanciáit.

Hogyan lehet ezt megvalósítani?


Ha létezik “Búvár Szilikon-völgy”, akkor az olaszországi Genova biztosan az. A Cressi 1946 óta működő tervezési és gyártási létesítményeinek otthont adó Genova - a Földközi-tenger északi partján fekvő Ligur régióban - stratégiai szerepet játszott a vállalat sikerében, mint a világ egyik vezető búvárfelszerelés gyártója. Ez a régió az olasz búvárkodás bölcsőjének számít, ahol a búvársport az 1930-as években kezdett fejlődésnek indulni. A vállalat növekedésében a genovai elhelyezkedés különösen fontos szerepet játszott, mert közvetlen kapcsolatot jelentett a tengerhez, lehetővé téve a felszerelések valós körülmények között történő tesztelését.

A cég továbbra is teljes egészében a Cressi család tulajdona, amely a Nanni és Egidio Cressi testvérek által megkezdett munkát folytatja. A tengeri tesztelések pedig most is hangsúlyos részét képezik a termékek fejlesztésének, mivel a valós környezetben végzett próbák bizonyítják legjobban a felszerelések megbízhatóságát. A gondos tervezési folyamat és a szigorú minőségellenőrzési intézkedések hozzájárulnak a Cressi sikeréhez.

A Cressi szigorú normáinak elismeréseként a ScubaLab 2017-ben és 2018-ban számos termékéért a rangos “Testers Choice” és “Best Buy” díjakat adományozta a vállalatnak - a Carbon BC, a Cartesio búvárkomputer és az AC-10V Master Cromo légzőautomata esetében. A ScubaLab egy független tesztelő brand, aki elfogulatlan értékeléseket ad a búvárfelszerelésekről. A kifinomult tesztelési eszközök (pl. légzőgéppel, túlnyomásos kamra, tesztmedence) alkalmazása mellett tapasztalt búvárokból álló csapatot is igénybe vesz a felszerelések valós körülmények közötti tesztelésére.

Mindent, amit a Cressi tesz - a kiváló minőségű termékek tervezésétől és gyártásától kezdve az értékesítésen át egészen a szervizelésig - a vevői igények és elvárások teljesítése iránti elkötelezettség hajtja. Minden Cressi termék a minőség, a teljesítmény és az érték ígéretét hordozza magában.

A Cressi család 60 éve hűségesen teljesíti ezt a vállalást. Az új termékek tervezésétől az új gyártási folyamatok kidolgozásáig a Cressi a múltból származó műszaki szakértelem és kreatív tudás gazdag tárházát kamatoztatja. De a legfontosabb, hogy a Cressi termékeket a legmagasabb nemzetközi szabványok szerint gyártják a biztonság, a teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. Amikor az ügyfelek Cressi-t vásárolnak, bizalmat vásárolnak.


[Cressi blog]

Illusztráció: Cressi

Tetszett amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése